Welke sterkte leesbril heb ik?

 

Sterkte leesbril bepalen

Download en print allereerst het PDF-document 'Bepaal uw sterkte' uit. Als u een (lees)bril draagt, doe deze dan even af en houdt de tekst vervolgens zo’n 35 centimeter van u af. Welke regels kunt u nu nog gemakkelijk lezen? De bijbehorende sterkte die u links naast de tekst ziet staan is de goede sterkte voor uw nieuwe leesbril. Indien u nog geen (lees)bril draagt, kunt u deze manier ook aanhouden voor het vaststellen van uw leessterkte. Let op, deze sterkte kan in de loop der jaren veranderen.

Voor het downloaden van het 'Bepaal uw sterkte' document heeft u Acrobat Reader nodig. 

Let op: bepaal uw sterkte niet vanaf het beeldscherm. Print het PDF-document uit!

 

Meer keus in kwart sterktes

Steeds meer van onze leesbrillen leveren we in kwart sterktes. Vooral bij de duurdere (zonne)leesbrillen is dit goed mogelijk. We werken hiervoor samen met een brillenglazenlab dat perfecte leesglazen snel en goedkoop inslijpt, een unieke service van mijnleesbril.nl. Als je al een kant en klare leesbril draagt, kun je vaak alleen kiezen uit halve sterktes, dus weet je misschien niet wat je moet doen als bijvoorbeeld +1.5 net te weinig geeft en +2 teveel voor je gevoel. Dan is +1.75 ideaal. 

Wil je sowieso een bril met kwartsterktes nemen, rond je sterkte dan eerder naar boven dan naar beneden af, extra correctie kan geen kwaad, terwijl te weinig correctie de leesproblemen niet volledig oplost. Boven de +3.5 adviseren we je om naar de opticien gaan, dan is de afwijking niet meer echt goed te corrigeren met een kant-en-klaar product.